Controlere solare

Afiseaza: 1-24 din 72 produse

 Filtre

La E-acumulatori, gasesti o gama completa de controlere solare de inalta performanta si o selectie impresionanta de modele, inclusiv controlere solare MPPT si controlere solare PWM de la branduri de renume. De la panouri fotovoltaice pana la invertere si alte componente pentru un sistem fotovoltaic complet, iti punem la dispozitie solutiile ideale pentru captarea si utilizarea optima a energiei solare. 
 

Ce este un controler solar?
 

Un controler solar este un dispozitiv care regleaza fluxul de energie electrica intr-un sistem fotovoltaic. Acesta controleaza curentul care vine de la panourile solare si il directioneaza catre baterii, evitand supraincarcarea sau descarcarea acestora. In plus, acesta poate imbunatati eficienta generala a sistemului prin optimizarea productiei de energie solara.
 

Cum functioneaza un controler solar?

 

Modul de functionare al unui controler solar este bazat pe evaluarea constanta a tensiunii si curentului produse de panourile fotovoltaice, cu reglarea atenta a fluxului de energie in intregul sistem. 

  1. In momentul in care panourile fotovoltaice produc energie, controlerul solar monitorizeaza in mod continuu tensiunea si curentul generate, comparandu-le cu parametrii prestabiliti.
  2. Prin intermediul acestor masuratori, acest dispozitiv actioneaza ca o supapa de control pentru gestionarea curentului.
  3. Atunci cand tensiunea sau curentul se apropie de limitele setate, controlerul solar intervine pentru a regla sau chiar pentru a intrerupe temporar fluxul de energie, astfel incat sa protejeze bateriile si intregul sistem. 
 

Tipuri de controlere solare

 

Exista mai multe tipuri de controlere solare din care poti alege:
 

Controlerele solare PWM (Pulse Width Modulation)
 

Acest dispozitiv foloseste o modulatie de latime de puls pentru a controla puterea care trece prin sistemul solar. El regleaza cu precizie fluxul de energie directionat catre baterii, reducand treptat curentul pe masura ce acumulatorii se apropie de incarcarea completa. Controlerele PWM sunt eficiente energetic, insa tind sa aiba o durata de viata mai scurta decat cele MPPT. 
 

Controlere solare MPPT (Maximum Power Point Tracking)
 

Acest tip de controler solar optimizeaza puterea pe care o genereaza panourile solare, urmarind punctul maxim de putere. Controlerul solar MPPT mentine si regleaza energia transferata de la panourile fotovoltaice catre baterii, asigurand o eficienta de conversie ridicata.
 

Controlere solare hibride

Pe langa controlerele PWM si MPPT, exista si alte tipuri de controlere solare disponibile pe piata. De exemplu, controlerele solare hibride combina tehnologiile PWM si MPPT pentru a oferi un echilibru intre cost si eficienta. Acestea pot fi o alegere potrivita pentru sistemele solare de dimensiuni medii, unde se doreste un compromis intre performanta si cost.

Controlerul solar trebuie sa existe in orice sistem solar fotovoltaic. Pentru mai multe detalii tehnice, acceseaza descrierea produselor! Profita de preturile accesibile de la E-acumulatori si cumpara acum un model de controler solar MPPT sau PWM!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!