Invertoare

Afiseaza: 1-24 din 246 produse

 Filtre

Invertoarele solare sunt esentiale in orice sistem fotovoltaic. La E-acumulatori, avem o gama variata de modele de invertoare solare din care poti alege pentru sistemul tau solar. 
 

Rolul invertoarelor pentru panourile solare
 

Invertorul solar sau invertorul pentru panourile solare joaca un rol crucial in conversia energiei solare in energie electrica utilizabila. Panourile solare genereaza curent continuu (CC), iar acesta trebuie convertit in curent alternativ (CA), deoarece este cel mai folosit tip de energie de catre aparatele electrice si electrocasnice. Procesul de conversie este realizat de invertor, care preia curentul continuu generat de panouri si il transforma in curent alternativ, care poate servi mai apoi in gospodarie sau il poti trimite inapoi in reteaua electrica.

Eficienta unui sistem fotovoltaic este determinata in mare parte de performanta invertorului. Un invertor de calitate poate maximiza cantitatea de energie convertita si poate reduce pierderile de energie in timpul procesului de conversie. De asemenea, un invertor eficient poate sustine optimizarea energiei generate de panourile solare, fara ca aceasta sa se piarda in timpul conversiei. Totodată, invertorul este responsabil pentru monitorizarea si reglarea tensiunii si frecventei curentului alternativ, pentru a se asigura ca este compatibil cu aparatele electrice conectate la sistemul solar.
 

Modele de invertoare

 

Exista trei modele principale de invertoare solare: on grid, off grid si hybrid. Fiecare model este potrivit pentru diferite situatii si nevoi:

  • invertoarele on grid sunt conectate direct la reteaua electrica si alimenteaza energia produsa de panourile solare in reteaua electrica generala. Acestea functioneaza in paralel cu reteaua si pot contribui la diminuarea facturii la energia electrica prin vanzarea surplusului de energie. Un avantaj major al acestor invertoare este ca nu necesita baterii de stocare, deoarece energia poate fi returnata in retea;
  • invertoarele off grid sunt folosite in sistemele fotovoltaice care nu sunt conectate la retea. Ele convertesc energia solara in energie electrica utilizabila si o stocheaza in baterii pentru intrebuintari ulterioare. Acest model de invertoare este ideal pentru locatiile izolate sau pentru cei care doresc sa fie complet independenti energetic;
  • invertoarele hybrid sunt o combinatie intre cele doua tipuri mentionate anterior. Acestea pot fi conectate la reteaua electrica si pot transfera surplusul de energie in retea, dar il pot stoca si in baterii. 
 

Cum să alegi un invertor pentru panouri solare?

 

Iata cateva aspecte cheie pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa achizitionezi un invertor pentru panouri fotovoltaice:
 

  1. Modelul de invertor fotovoltaic: on grid, off grid si hybrid.
  2. Puterea invertorului: este important sa alegi un invertor cu o putere adecvata, deoarece o evaluare incorecta poate duce la ineficienta si pierderi de energie. In general, puterea invertorului trebuie sa fie adaptata consumatorilor de curent si bateriilor;
  3. Tipul de retea de bransament: invertoarele pot functiona fie pe o retea monofazica, fie pe una trifazica.
  4. Tipul de unda sinusoidala emis: invertoarele pot emite unda sinusoidala pura sau modificata.
  5. Rezistenta la factorii de mediu: este important sa verifici cat de rezistent este invertorul la factorii de mediu, cum ar fi apa si praful. Gradul de protectie IP indica nivelul de protectie impotriva acestor factori. Cu cat gradul de protectie IP este mai mare, cu atat invertorul este mai rezistent.
 

Mai multe detalii tehnice despre fiecare model de invertor solar gasesti in descrierea produsului. Alege un invertor solar acum, alege calitatea E-acumulatori!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!