VRLA GEL 6-12 V

Afiseaza: 1-24 din 24 produse

 Filtre

Acumulatorii VRLA (Valve Regulated Lead Acid) sunt baterii plumb-acid care au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența bateriilor plumb-acid tradiționale. Acești acumulatori reprezintă o evoluție semnificativă în tehnologia bateriilor, cu beneficii care includ siguranță sporită, rezistență mai bună la scurgeri și deteriorare, precum și o eficiență superioară la încărcare.
 

Printre caracteristicile unice ale acumulatorilor VRLA se numară faptul că sunt sigilați, eliminându-se astfel riscul de scurgeri de acid sau de gaz. În plus, procesul de încărcare al acestor acumulatori este mai eficient, datorită tehnologiei VRLA, care permite reținerea gazului produs și transformarea lui înapoi în apă. Acest lucru elimină necesitatea de a adăuga apă periodic, așa cum se întâmplă în cazul bateriilor plumb-acid tradiționale.
 

Ce este acumulatorul VRLA GEL?

 

În lumea acumulatorilor există o varietate de modele, fiecare cu propriile sale caracteristici și beneficii. Pe site-ul E-acumulatori.ro ai produse variate, pentru ca tu să găsești bateria potrivită nevoilor tale. Îți oferim acumulatori cu tehnologii diferite la prețuri corecte. Acumulatorii VRLA GEL sunt o subcategorie a acumulatorilor VRLA.
 

Definiție: Acumulatorul VRLA GEL este un tip de baterie plumb-acid care utilizează o formă de gel care conține acid sulfuric în loc de lichid. Acest gel permite electronilor să se deplaseze între plăci, ceea ce permite bateriei să producă curent. Particularitatea acestui tip de acumulator constă în modul în care acidul sulfuric este combinat cu alte materiale pentru a forma un gel stabil; acest lucru ajută la menținerea uniformă a acidului în interiorul acumulatorului și previne scurgerea, în cazul în care bateria este montată într-o poziție neobișnuită sau înclinată.
 

Avantajele acumulatorului VRLA GEL:

 
  • durabilitate excepțională - datorită tehnologiei avansate, acumulatorii VRLA GEL suportă un număr mare de cicluri de încărcare - descărcare, ceea ce le conferă o viață de utilizare semnificativ mai lungă comparativ cu alte tipuri de acumulatori;
  • eficiență - bateriile VRLA GEL stochează și eliberează energia într-un mod extrem de eficient; acest lucru îi face o alegere ideală pentru aplicațiile cu un consum mare de energie; te invităm să citești și articolul nostru de blog: Cum să alegi cele mai bune baterii pentru panourile fotovoltaice?;
  • costuri reduse de întreținere - acest tip de acumulatori practic nu au nevoie de întreținere, nu necesită adăugarea de apă sau realizarea altor operațiuni periodice; prin urmare, sunt reduse costurile, dar are loc și o economie de timp;  acumulatorii VRLA GEL devin astfel o opțiune excelentă pentru utilizatorii care caută soluții de economisire a timpului și a resurselor;
  • impact redus asupra mediului - acumulatorii VRLA GEL nu emit gaze toxice și sunt fabricați din materiale reciclabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.
 

Tensiunea de 6-12 V a acumulatorilor VRLA GEL

 

Tensiunea nominală a unui acumulator VRLA GEL este direct corelată cu numărul de celule pe care acesta le conține. Un acumulator de 6V conține de obicei trei celule, în timp ce unul de 12V are șase celule. Această tensiune nu este doar un număr arbitrar, ci are un impact semnificativ asupra performanței și duratei de viață a acumulatorului. Tensiunea, pe scurt, indică puterea pe care un acumulator o poate livra.

Acumulatorii cu o tensiune mai mare, cum ar fi cei de 12V, pot oferi o capacitate superioară de stocare a energiei, ceea ce îi face mai potriviți pentru alimentarea dispozitivelor puternice. Cu toate acestea, nu înseamnă că un acumulator de 12V este întotdeauna o alegere mai bună decât unul de 6V. De exemplu, dacă dispozitivul care urmează să fie alimentat necesită o tensiune mai mică, un acumulator de 6V ar putea fi suficient.

Atunci când alegi un acumulator VRLA GEL, există mai mulți factori pe care trebuie să îi ai în considerare și anume: cerințele de tensiune ale dispozitivului pe care dorești să-l alimentezi, prețul acumulatorului și durata de viață a acestuia. Specialiștii magazinului nostru online îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi consultanță.
 

Unde sunt folosiți acumulatorii VRLA GEL?

 
  • sistemele de backup de energie și UPS (Uninterruptible Power Supply) - în cazul unei întreruperi a alimentării principale, bateriile VRLA GEL asigură o sursă de energie fiabilă și de lungă durată;
  • echipamentele portabile - acest tip de acumulatori se folosesc de exemplu pentru scule electrice, trotinete electrice sau cărucioare cu rotile cu acționare electrică; capacitatea de stocare a energiei bateriilor VRLA GEL asigură o autonomie ridicată a acestor echipamente;
  • sistemele solare fotovoltaice - reprezintă un alt domeniu în care acumulatorii VRLA GEL sunt folosiți pe scară largă; acestea permit stocarea energiei solare generate pe timp de zi, pentru utilizarea ulterioară la nevoie, noaptea sau în zilele fără soare;
  • industria auto - acumulatorii VRLA GEL sunt folosiți pentru mașinile electrice sau hibride, datorită capacității lor de a oferi o putere ridicată, necesară pentru alimentarea motoarelor electrice ale acestor vehicule.
 

Alegerea celui mai bun acumulator VRLA GEL necesită înainte de toate înțelegerea necesităților tale specifice. Fie că este vorba de alimentarea unui sistem de iluminat de urgență, a unui echipament medical sau a unei bărci, fiecare situație are cerințe diferite în ceea ce privește capacitatea, durabilitatea și eficiența acumulatorului. Te invităm să discuți cu specialiștii noștri pentru ca procesul de achiziție să fie mult simplificat. Te vor ajuta să identifici cea mai bună soluție pentru nevoile tale.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!