Avantajele panourilor fotovoltaice

Avantajele panourilor fotovoltaice

Avantajele panourilor fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o soluție excelentă pentru a reduce sau a elimina costul la factura de energie electrică, dar și pentru a contribui la protejarea mediului. Tocmai de aceea ele sunt alese atât de către utilizatorii industriali, cât și de către cei casnici.

Beneficii pentru consumatori casnici

Panourile fotovoltaice asigură oricărui proprietar o casă independentă energetică (aproximativ 70-80% din ce consumă vine din panouri) și o economie importantă la factura de energie. Mai mult, acesta poate deveni prosumator (mic producător de energie care poate livra surplusul în rețeaua națională) și poate beneficia de subvenții importante de la stat prin programele dedicate derulate de Ministerul Mediului sau Administrația Fondului de Mediu. Datorită duratei mari de viață, sistemele fotovoltaice reprezintă un beneficiu transmisibil, astfel casele se pot vinde, lăsa moștenire sau pot contribui la obținerea un certificat energetic superior.

Beneficiile panourilor fotovoltaice:
  • Economisești bani
  • Crești valoarea imobilului
  • Ai electricitate în permanență
  • Poți deveni prosumator
  • Utilizezi energie verde și protejezi mediul înconjurător


Beneficii pentru consumatori industriali
Pe lângă faptul că sunt soluții sigure de energie regenerabilă, prietenoase cu mediul înconjurător, sistemele fotovoltaice asigură scăderea costurilor fixe și creșterea exponențială a eficienței energetice. Investiția se face o singură dată, se amortizează într-un timp scurt, iar energia se produce și se consumă local, zi de zi, ori de câte ori este nevoie.

Mașinile electrice revoluționează industria auto și cea de transport, reprezentând, în același timp, un mod de deplasare economic și prietenos cu mediul înconjurător. În prezent, în România, circulă câteva zeci de mii de mașini electrice. Însă, având în vedere că pe piața locală se vând in jur 140.000 de automobile/anual, numărul mașinilor electrice va crește considerabil, în raport și cu tendința la nivel european si cu normele impuse de Comunitatea Europeana.
Tocmai de aceea, stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice atât pentru uz casnic, cât și pentru uz comercial, au devenit o investitie necesara care se poate realiza cu costuri minime. Statiile de incarcare pentru vehicule electrice pot fi instalate:
· La case individuale
· La parterul sau în garajele subterane ale clădirilor de imobile
· În parcările clădirilor de birouri
· În parcările publice sau private
· În parcările mall-urilor sau supermarketurilor
· Pe drumurile publice și autostrăzi

Parcuri auto eficiente energetic și la costuri reduse
În mediul urban vehiculele electrice pot fi utilizate cu mare succes ca parte a flotei auto a unei companii, reducând considerabil costurile de operare. În plus, sunt mult mai sigure, având sisteme moderne de protecție încorporate sau de condus autonom, iar unele sunt conectate la internet din fabrică și pot comunica ușor între ele și cu baza flotei.
Este important pentru companii să înceapă cu un procent de autovehicule electrice de 5-10% din flotă, care ar avea drept efect imediat reducerea costurilor, dar și scădere gradului de poluare din orașe.

Angajați și clienți mulțumiți
Există, deja, în România clădiri de birouri care au stații de încărcare pentru mașini electrice și destul de multe supermarketuri care pun la dispoziție clienților astfel de facilități. Tendinta este ca în viitor, toate clădirile de birouri sa fei dotate cu stații de încărcare EV. Astfel, angajații vor face naveta spre serviciu cu mașini electrice și vor scăpa de stres, știind că le vor putea încărca atât acasă, cât și la serviciu sau la cumpărături.

Parcările viitorului: parcările acoperite de panouri fotovoltaice
Acestea pot fi conectate la rețea sau la stații de încărcare pentru vehicule electrice, iar instalarea se realizează într-un termen foarte scurt și cu un cost competitiv. Aceste parcări pot include și stocarea de energie în baterii pentru a asigura o rezervă de energie în  funcționarea autovehiculelor și a evita întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Amortizarea investiției se face repede, fiind posibilă inclusiv accesarea de finanțare europeană pentru acoperirea costurilor de achiziție și instalare.

La e-acumulatori.ro găsești soluții verzi dedicate atât consumatorului individual, cât și companiilor sau pentru agricultură. Indiferent de destinația de utilizare a panourilor fotovoltaice, la noi găsești soluții optime de a produce energie regenerabilă, care contribuie la protejarea mediului.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!