Top 5 invertoare solare pentru case inteligente: caracteristici și beneficii

Top 5 invertoare solare pentru case inteligente: caracteristici și beneficii

O casă inteligentă este o locuință dotată cu tehnologie avansată care permite automatizarea și controlul dispozitivelor și sistemelor de acasă, de la iluminat și temperatură, până la sistemele de securitate și electrocasnicele tale preferate. Și totul se poate controla de pe un dispozitiv mobil, o tabletă sau un computer, oferindu-ți confort, siguranță, eficiență energetică și economie.

Dar, pentru ca toate acestea să devină posibile, este nevoie de un element esențial: invertorul. Acesta este inima casei inteligente, care transformă energia stocată în baterii (sub forma de curent continuu - DC) în curent alternativ (AC) pentru a putea alimenta toate dispozitivele și sistemele din casa ta. În plus, invertoarele permit utilizarea energiei solare sau a celei stocate în baterii, făcând posibilă folosirea energiei verzi și sustenabile.

Descoperă în acest articol 5 dintre cele mai bune invertoare solare pentru o casă inteligentă, disponibile și pe e-acumulatori.ro!

1. Victron Energy Phoenix Inverter 12/2000 230V Smart

Construit pe platforma Phoenix, acest invertor a fost testat și dovedit pe teren, demonstrându-și fiabilitatea. În funcție de nevoile tale, invertorul este disponibil în versiuni cu puteri diferite, de la 1600 VA până la 5000 VA, adecvate pentru sisteme de 12, 24 sau 48 V.

Victron Energy Phoenix Inverter 12/2000 230V poate alimenta diverse dispozitive, indiferent dacă sunt folosite în mașini, ambarcațiuni, rulote sau chiar în propria casă. Transformatorul său toroidal asigură o tensiune stabilă, o frecvență constantă și o undă sinusoidală de înaltă calitate, protejând astfel dispozitivele de eventuale supratensiuni. Cu alte cuvinte, te poți baza pe el în orice situație.

Invertorul smart este ușor de instalat și oferă un finisaj profesionist, cu terminale accesibile, care îți permit o conexiune sigură și fiabilă. Dar ce face cu adevărat acest invertor să se distingă este funcționalitatea sa Bluetooth. Acest lucru îți permite să configurezi diferiți parametri, cum ar fi alarmele, releul de alarmă, tensiunea de decuplare, tensiunea de ieșire, frecvența, modul eco și multe altele, toate prin intermediul aplicației VictronConnect.

Descoperă toată gama de invertoare solare

2. Victron Energy Phoenix Inverter 12/1600 230V Smart

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale invertorului Victron Energy Phoenix este portul de comunicare VE.Direct. Acesta îți permite să conectezi invertorul la un calculator, pentru a configura și monitoriza diferiți parametri. Ai controlul asupra modului în care funcționează invertorul, ajustându-l în funcție de nevoile tale.

Fiabilitatea și rezistența sunt alte două atribute cheie ale acestui invertor. Datorită topologiei sale complexe de transformator toroidal și cu punte H, invertorul a dovedit că poate rezista în timp. Poate face față scurtcircuitelor și este protejat împotriva supraincălzirii cauzate de suprasarcină sau de temperatură ambiantă ridicată.

Modul ECO al invertorului Victron Energy Phoenix este unul dintre cele mai atractive beneficii. În acest mod, invertorul trece în modul stand-by atunci când sarcina scade sub o anumită valoare prestabilită. Mai mult, invertorul include și un comutator de transfer Filax, care permite transferul sarcinii către o altă sursă de curent alternativ, într-un timp foarte scurt. Astfel, echipamentele tale electronice vor continua să funcționeze fără întreruperi.

3. Victron Energy Phoenix Inverter 12/3000 230V Smart

Datorită portului VE, poți conecta invertorul la un calculator pentru configurare și monitorizare. Această funcționalitate îți oferă un control mai bun asupra parametrilor invertorului și o integrare mai eficientă în sistemul casei inteligente.

Prin utilizarea unui transformator toroidal și a unei punți H, acest invertor dovedește o rezistență sporită la scurtcircuite și la supraincălzire. În plus, când sarcina scade sub o anumită valoare prestabilită, invertorul trece în stand-by. Dacă sarcina depășește nivelul prestabilit, invertorul rămâne pornit, asigurând o furnizare continuă de energie.

O altă caracteristică remarcabilă a invertorului Victron Energy Phoenix Inverter 12/3000 230V Smart este puterea mare de pornire. Aceasta îi permite să alimenteze dispozitive cu consum mare de energie, cum ar fi convertoarele de putere pentru lămpi cu LED, cu halogen sau scule electrice.

Pe lângă toate acestea, invertorul Victron Energy Phoenix Inverter 12/3000 230V Smart se distinge prin specificațiile sale tehnice impresionante. Cu o putere maximă dezvoltată de 3000W, acesta este de tip off grid, are o tensiune de 12V, produce o undă pură și este monofazat. Aceste specificații îl fac ideal pentru sistemele fotovoltaice din casele inteligente.

invertor smart

Află mai multe despre invertoare în: Ce este un invertor și ce rol are în cadrul sistemelor fotovoltaice

4. Victron Energy Phoenix Inverter 48/3000 230V Smart

Când vine vorba de invertoare inteligente, Victron Energy Phoenix Inverter 48/3000 230V Smart este unul dintre cele mai bune pe piață. Este un produs de ultimă generație care îmbină tehnologia de ultimă oră cu eficiența energetică.
 
Caracteristici:

 • Bluetooth încorporat - îți permite să-ți configurezi complet invertorul chiar de pe tabletă sau smartphone;
 • port VE.Direct - te poți conecta la un computer pentru a monitoriza și configura aceiași parametri;
 • transformator toroidal și punte H - invertorul este rezistent la scurtcircuite și protejat împotriva supraîncălzirii, asigurându-te astfel că sistemul tău de energie solară va funcționa fără probleme;
 • mod ECO - economisești energie și prelungești durata de viață a sistemului tău de energie solară;
 • funcția de pornire/oprire la distanță - îți permite să comanzi invertorul de la distanță, ceea ce este extrem de convenabil dacă ai un sistem de energie solară mare sau dacă invertorul tău este instalat într-un loc greu accesibil;
 • posibilitatea de a transfera sarcina la o altă sursă de curent alternativ - acest lucru este posibil prin intermediul unui comutator de transfer Filax sau a unui dispozitiv MultiPlus cu comutator de transfer încorporat. Această funcție este foarte utilă, deoarece îți permite să-ți diversifici sursele de energie și să te asiguri că ai întotdeauna energie disponibilă.
 

5. Victron Energy Inverter RS 48/6000 230V Smart Solar


 

Modelul Victron Energy RS 48/6000 230V Smart Solar este un dispozitiv excepțional, deoarece îmbină funcțiile unui invertor puternic de 48 V CC, 6 kVA 230 V CA cu un încărcător solar MPPT cu tensiune ridicată de 80-450 V CC, 4 kW. Capacitatea sa de a alimenta aparate de mare putere, de a încărca bateria atunci când există o sursă solară în exces sau de a converti din baterie atunci cand este nevoie, îl fac un aliat de nădejde în gestionarea eficientă a energiei. 

RS Smart Solar are la bord o serie de protecții pentru o funcționare sigură și eficientă. Te poți baza pe:

 • protecție la scurtcircuit de ieșire;
 • supraîncărcare;
 • tensiune prea mare sau prea mică a bateriei;
 • temperatură ridicată;
 • 230 VCA la ieșirea invertorului.

Când vine vorba de conectivitate și configurabilitate, RS Smart Solar nu dezamăgește. Dispune de un afișaj care îți permite să citeșți parametrii bateriei, invertorului și controlerului de încărcare solară. Mai mult, este compatibil cu Bluetooth, permițându-ti să accesezi aceiași parametri prin intermediul unui smartphone sau alt dispozitiv Bluetooth. 

Inovația nu se oprește aici. Datorită tehnologiei de înaltă frecvența și designului nou, invertorul RS Smart Solar este remarcabil de eficient și ușor. Cu o greutate de doar 11 kg, asigură o putere de așteptare redusă și o funcționare foarte silențioasă.
 

Pe e-acumulatori.ro, găsești o gamă variată de modele de invertoare smart. Pentru a face alegerea corectă, este recomandat să analizezi cu atenție caracteristicile fiecărui model și să ceri sfaturi de la specialiști. E-acumulatori.ro îți oferă asistență specializată pentru a te ajuta să alegi modelul de invertor smart cel mai potrivit pentru casa ta inteligentă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!